måndag 8 december 2014

Lucka 8, måndag!

Ena dan strålande sol o andra dagen = i går, ösregn o svart som natten hela dagen!!! Bra läge att kolla att Barometern fungerade. Ja, det gjorde den! Den traskade fram o tillbaka över mittstrecket på 1000 hPa (hektopascal). Sämst väder var vi nere i 994 hPa. Och då går vi inte ut tycker matte. Men det tycker kissarna och står o klänger på altandörren o tittar anklagande på matte som är en sån väderkruka.
OK då! Ut med er! Å så rusar de ut o smyger längs husväggen under trädgårdsbordet o soffan o smiter in i växthusets ena halva, det som har tak ... blogMadame har nämligen bara tak över halva eftersom vinrankan inte fick plats utan ville UT! O snäll som hon är o både tänker på människor, djur o växter så är det så.
Efter ett tag så sitter de ute i ösregnet o tjatttrar med fåglarna o spanar i dammen efter regndropparna när de ploppar i.
När de sen äntligen bestämmer sig för att komma in.... då gäller det att ha tagit undan alla lösa föremål, hålla sig i nåt stabilt och vara beredd ... För då blir det RUSA RUSA RUSA  o kasta sig över stolar o pallar o andra små hinder, riva om mattes säng i förbifarten o veckla ihop mattan (det finns bara EN som inte är förankrad under möbler och som är meningen ska ligga framför öppna spisen ...) åka kana på golvet o sladda i dörrhörnen .... Till o med gamla mammaMia är med i det stora RUSET.
Går inte att ta bilder på dessa RUS, men jag kan tala om att huset såg ut som när vi har kattungar! Allt på golvet i en enda härlig röra ...




Sen tänder matte i brasan o många många ljus efter allt ståhej. Och missarna lägger sig till ro på sina favoritplatser lite här o där och drömmer om alla feta fina fåglar som de skulle vilja smaka på en dag.



******************************************************************
Och så här hade vi det i Lucka 8
******************************************************************


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar