lördag 6 december 2014

Lucka 6, om att ta bilder

I dag blir det kort-blogg!
blogMadame ska gå o titta på kattutställning o träffa både fina kissar o deras trevliga mattar. Tillsammans med kameran hoppas vi på en massa fina bilder till i kväll eller i morgon snarare. Det går nämligen alltid till så här att det råkar bli några hundra bilder i kameran .... och så plockar blogMadame in dem i datorn .... och så raderar hon bort ... o raderar bort ... o raderar bort ... tills det bara bidde en tumme kvar ... typ. Fem bilder.
Så är det med dagens fotograferande! Annat var det förr. Då var det 36 bilder på rullen o kanske hade man en i reserv med sig. Och då fick man minsann tänka sig för när det skulle tas kort! När rullen var fulltagen fick man lämna in den hos fotografen, som tog hand om bilderna en hel vecka. Och DÅ först fick man se resultatet. För det mesta var ALLA bilderna riktigt BRA. Men så är det inte nu ... man knäpper o knäpper o knäpper till höger o vänster o slänger o slänger o slänger DIREKT och sen nästa varv i datorn.
Ska kanske skaffa ett sånt där framkallningsrum o börja med svart-vitt ..... o filmrullar ... Det där sakta långsamma eftertänksamma fotograferandet ...
Fast i dag blir det säkert 500 bilder på raken o sen svära vid datorn för att komma fram till de där 5 som du får se i bloggen i morgon!

Någon liten lördagsbild i alla fall?????? 
Stämning utanför huset i decembermörkret




 ******************************************************************
Och så har du ju alltid mina historiska inslag från denna dagen ...
2011 (julbad o julBus)
2012 (mycke m jul)
2013 (första snön)
 ********************************************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar