onsdag 17 december 2014

Lucka 17, paus från hantverksutställningen för blogMadame har varit ute på visit

... hos Mrs J. Som bodde så fint i sitt lilla mysiga hus, som hennes pappa byggde på 30-talet. Jaaaa det var så fint! Lilla järngrinden vid gatan som kläppte till när man stängde den, fruktträdgårdsträdgård runtomkring huset. Och när dörren öppnas kommer lilla taxen Peggy, jätteglad tumlande runt med sin kattkompis Jussi och så Mrs J. I köket doftade det nybakat och i kökssoffan låg urmoderkatten o slumrade. Om en stund kom oxo Mrs E och då blev det kaffe i riktiga kafferepskoppar o hembakade bullar o saffransskorpor o sen rockade vi loss på urmumsiga RockyRoad-godis!!!
Ja så var det ju flera fina kissekatter som oxo bodde i huset förutom Jussi, som ville vara mitt på bordet precis som allt annat fint som fanns där ... det var Loranga och Nikki ... och så urmoderkisse i köket som vi alldeles glömde bort och som det inte blev en enda bild på. Det får vi ta nästa gång.
Och så var det ju taxen Peggy om var en sån stilig taxfröken såååå och som äääääälskade Mrs E och ville sitta i hennes knä hela tiden.
Ja mitt i detta satt vi tre crazycatladies o pratade katt o hade en så trevlig fikastund tillsammans m massor av kattprat om färger, ögonform o ögonfärger, öron o huvud, kattbäbisar, lyckor och olyckor, hisnande kattminnen, vem som var släkt med vem o så lite snällt skvaller emellanåt.
Tack rara Mrs J för att blogMadame fick komma på besök!

Och här kommer bilderna









Och här kommer Nikki nerför trappen efter att ha sovit sig igenom hela kafferepet. Det var lite mörkt så därav har det blivit alldeles fel färg! Tänk vad ljus o kamera kan leka med oss

Nikki är för övrigt mamma till denna fina kissen Ceasar som jag träffade på Ädelkattens utställning häromhelgen .... omdöme Excellent!


*************************************************
Kappi är en riktig buse 2011
På kattungebesök  2012
Men titta ... är det inte Mrs E ... 2013
*******************************************************

3 kommentarer:

  1. Tack själv blogMadame för hemleveransen av fina kattalmanackan, trevligt sällskap och för proffsiga foton på mina älsklingar, en liten rättelse, dock: det är blåpricken Nikki som sitter i trappan. Hon är mamma till Ceasar som var med på ÄK´s utställning, han är säkert två nummer större än mamma trots att han bara är 7 månader :-)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst! Så är det ju. Nu har det blivit rätt i bloggen! / blogMadame

      Radera
  2. Helt underbara bilder. Och den första på vovven är FANTASTISK
    Kram

    SvaraRadera