tisdag 18 december 2012

Lucka 18 Historien om Tallen

Hos blogMadame har man slutat med gran till jul. På den tiden när vi hade gran var det ett evigt äventyr. Ungefär som bocken i Gävle. NÄR skulle granen bli demolerad, falla ihop och alla dekorationerna skingras i huset? Bus o Biggis, katten med det långa håret, slog sig ihop, tog tag i var sin glitterände ... och så rusade de åt var sitt håll ... så barr o glitter o kulor o annan pynt flög åt alla håll o kanter o granen föll med ett brak, jaaa det var ju en rejäl kungsgran, i golvet och julgransfoten, nyfylld med vatten vart hastigt tom och blogMadame vadade fram och försökte rädda vad som räddas kunde. OCH beslöt föranktra granen i väggen. Två kraftiga krokar och ett ordentligt snöre!
Men sen blev kissekatterna fler ... och det där glittret var precis ÖVERALLT ... och var det ett träd så ska det klättras i förståss ... så det blev i stället ett STORT tallris i den stora kopparbunken, sparsamt dekorerad med en liten lagom ljusslinga.
Nu var riset införskaffat en frostig dag och fick först ligga på upptining i badkaret.


Linda måste ju provsitta under grenarna o sniffa in de goa skogsdofterna


 Och sen kommer jultomten fram ur de spännande jullådorna och intar sin plats under riset. Lite ljus har det oxo kommit upp och blogMadame ska försöka smyga in lite PYNT så småningom när de vilda kissarna sover ... när bara matte o tomten är vaken ...

 ...............................................................................

2 kommentarer:

  1. Du behöll riset inne då? Blev du bättre, eller har du hämtat annat som du tål?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev bättre. Ögonen rinner inte längre ... så riset står kvar tills vidare. Hoppas du oxo mår bättre!/ blogMadame

      Radera