torsdag 23 juli 2015

Vid havet

Det var en regnig förmiddag då utflykten bar iväg till Tjörn för att hälsa på min kära kusin Lars och hans fru Ann-Marie! Och det regnade o det blåste fast blogMadame hade koll på SMHI som lovade att klockan 14.00 skulle det bli vackert. OCH DET BLEV DET! När vi just avnjutit kaffe m goa mackor o Lars hembakade kanelbullar ... så lyfte alla molnen o seglade upp mot den begynnande blåa himlen! Då gick vi alla ut.
Och vad var det som fladdrade omkring i häcken o gjorde störtdykningar runt ikring? En gärdsmygförälder!!! För precis under hängrännan hade föräldrarna byggt sitt bo i år! Förra året byggde de bo ovanpå borsten på den uppochnervända sopborsten som hängde utanför ytterdörren ....
Det var väldigt högt upp och mörkt var det och blogMadamefotografen vinglade farligt i spaljeen ... men jag hoppas du kan ana de små gärdsmygungarna där inne .... Åhhhh så fantastiskt .... Det blev ett snabbt klick och sen fick föräldrarna fortsätta pyssla om sina små.


Sen kom Lars och sa
- Dit ska vi!


Och så åkte vi ner till den lilla badplatsen - hamnen och pratade lite med andra som bodde i närheten, tittade på vattnet, tittade på de vackra stenhällarna, gick en liten runda i den underbara tallskogen. Liten fick det bli för det blåååååååååste rätt bra men ändå härligt Vid Havet!






Oups! De här kändisarna var ju oxo med ... raringarna!





På andra sidan leden



Liten rastplats ... längst ute på en klippa .... mitt ute i absolut INGENTING






Och så var det ju Ann-Maries fantastiska trädgård med oändliga rabatten. Massor av grönsaker ... även om de hungriga bruna sniglarna gör vad de kan för att gallra .... oftast alltihop .... som persiljan till exempel. Lämnat kvar 1 (=ett) blad av hela raden på ett par meter ...





Sen blev det nygrillad hemmafångad makrill och en ljuvlig marängtårta innan vi styrde hemåt.
Tack för en underbar eftermiddag!!!

Dagens katt
Lilla Linda (Britt) vilar ut på Alcaterrazzen
nöjd att matte är hemma igen


..........................................................................................
...............................................................

2 kommentarer: