torsdag 16 juli 2015

Att få en ny kattbädd

Hemma hos oss finns det många mysiga ställen för alla kissarna att vila på .... även om mattes säng står högst i kurs där det gärna ligger flera stycken utspridda och tvingar matte till akrobatiska övningar för att själv krångla sig ner i bädden ... Man kan ju inte störa de små när de så behagfullt o spinnande klänger sig överallt. Nån gång på natten så blir det för varmt och då kliver de alla med sina stora tunga tassar över mattes pinade kropp. Stannar gärna till på magen till exempel o står där en stund trampande på katters vis högljutt spinnande ... O på morgonkvisten kommer Kappi smygande ... o ska ligga i mattes famn!!! Suck!

De har oxo andra favoritställen ... överallt.
På mattes skrivbord finns tre härliga dynor, hörnplatser över element med fönsterutsikt på båda hörnväggarna! Lyxplatserna!
Mattes skrivbordsfåtölj.
Sen har vi vänster ryggdyna, uppsidan, på soffan i vardagsrummet. Favoritplats för lilla Linda.
Och så den gamla stolen med fårskinnspälsen ... mmmmmmums för Linda o Bus
Men Bus, han har ju sin alldeles egna kattbädd framför brasan, välanvänd o nerlegad o bara hans! Som han fått från gammelmatte Lotta!  Det händer att mammaMia glider ner där oxo o somnar ... Då kommer Bus. Ställer sig bredvid och GLOR intensivt på mammaMia ... tills hon vaknar .... tittar yrvaket upp ... reser sig o kliver ur lite sömnigt ... och då kliver Bus resolut ner i bädden o slänger sig o somnar ögonblickligen.
Sover gott gör man oxo på klösställningen, på pianot, på någon stoppad stol eller fåtölj, på golvet till o med om det är varmt.
Jaaaaaa, vad kan jag minnas mer .... JOOOOOOO i badrummet förståss! Handfatet eller tvättbänksvasken!

Men så häromdagen så hände det.
En ny kattbädd kom som matte hade beställt. Matte ställde den på mattan framför brasan. Urtjusig med såååå gulligt mönster ...
Vad gjorde kissarna nu? Ingenting! Aningen misstänksamt nyfikna. Kappi och mammaMia tog lååååånga omvägar. Ibland gjorde Kappi jätteskutt över den. Efter en halv dag gjorde Bus slag i saken och bestämde sig för att det var nog hans, den här oxo! Å så tryckte han ner sig. Tryckte är rätta ordet. Han fick ju definitivt inte plats som det är tänkt att en katt ska få plats i en sån kattbädd. Näää han väller ut över alla kanter o svansen hänger utanför. Men Bus ger inte upp! Han har bestämt sig. Det blev nog trångt o varmt på natten för på morgonen var det lilla Linda som låg hoprullad i nya bädden. Och till henne är den alldeles lagom! Och färgerna passade ju henne helt perfekt!



Den här kattbädden kommer från Hanna Billfeldt, som tillverkar många fina kattillbehör!
Länk till Hannas hemsida >>>
Länk till Hannas LillyMade sida på Facebook med massor av fina bilder >>> som du kan titta på även om du inte är med i Facebook

Det var dambesöket från i går som hade den fina puffen med sig. Och här kommer oxo en bild på den underbara lavendelbusken, som jag fick av dem, med sina intensivt blåa blommor o sin underbara doft!


.......................................
I bloggen 16 juli, 2014 
I bloggen 16 juli, 2013 
I bloggen 16 juli, 2012 
..........................................................

1 kommentar:

  1. Fin bädd. Och som du skriver så passar Linda där bäst :)

    SvaraRadera