tisdag 5 augusti 2014

Väldigt liten

blogMadames lilla hus har tre sidor. Kökssidan mot norr där man gå in. Sydsidan med "trädgården", dammen och den stora Alcaterraz för både djur o människor. Och så har oxo huset en gavelsida mot SKOGEN. Där går blogMadame väldigt sällan, bara för att dra runt vattenslangen eller titta till alla björnbärsbuskarna eller för att sopa rent emellanåt. Det är altangolv nämligen runt alla tre sidorna.
Så var det nu så att blogMadame gick på den här gavelsidan häromdan. Och såg nåt litet ... litet löv ... eller ... NÄÄÄÄÄ en pytteliten GRODA! Två och en halv centimeter stor bara. grodbäbis! PÅ villovägar ... i värmen ....
- Stackars liten, sa blogMadame, där kan du väl inte sitta. Varmt är det, ensam är du, stora farliga katter på andra sidan huset finns det. Och varifrån kommer du egentligen? Var har du din mamma o pappa? Det här var ju löjligt förståss ... men nåt får man ju prata med den lille om. VATTEN! Kan ju få komma till sina släktingar i min fina damm!!! Vilken bra idé. Så blogMadame tar försiktigt upp den lille i händerna och traskar iväg till dammen.
- Nuuuu ska du få se så fint du får det, sa blogMadame. Och släppte försiktigt ner den lille i kanten.
Och vad hände? PANIK!!!! Kunde inte simma!!! Kämpade med vattnet som en tok o försökte bara komma upp UPP UPP från det förfärliga stora stora våta elementet. Kunde inte komma upp men blogMadame lyckades fiska upp den lille igen och började fundera. Och titta på honom lite mer. Hmmmm ... väldigt mörk i färgen. Väldigt prickig. Väldigt bubblig, vårtig ....
- Du är nog ingen groda lille vän, resonerade blogMadame. Du är absolut en liten liten PADD-BÄBIS! Och den pyttelilla paddbäbisen tittade på blogMadame. - Ja, det fattar du väl nu. Inte vill jag vara med de där tuffa grodorna i den där djupa sjön du har inte! De ska bara vara liiiiiite blött o så skog o löv o sånt! Det gillar jag, sa paddbäbisen.

Så blogMadame tog med den lilla lilla paddan till kökssidan o satte den på kanten vid ett fågelbad ... OM den skulle bli törstig .... och efter en stund klev den iväg över smultronbladen på egna äventyr mot skogen!




.....................................................................................
I bloggen 5 aug, 2013 
I bloggen 5 aug, 2012 
.....................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar