onsdag 13 augusti 2014

Charles och jag ... o Mr Rådjuret

Min Charles och jag har inte haft det lätt. Det har varit många slitningar i förhållandet. Än har det ju varit blogMadames fel - dåligt med kärlek, dåligt med omsorg, dåligt m näringsrik föda .... och än har det varit Naturens krafter - strängaste kyla, för mycket regn, för lite ...För att inte tala om Naturens alla KRYP som oxo gillar Charles väldigt mycket och som gärna bosätter sig både utanpå och innuti. Ja, SUCK. Och för tre år sen kom dödsstöten - den KALLA vintern - och Charles drog sitt sista andetag.
Till den sommaren övertog en tanig nyponros Charles fina planta. Och blogMadame tänkte att Nääää det blir ingen Charles mer. Jag gräver upp dig o så får du bo på komposten. Men det glömde blogMadame.
Så blev det nästa år och nyponrosen mådde inte bra heller. MEN något hände nere i plantan. Ett friskt grönt skott stack iväg upp mot himlen!!! Charles hade återuppstått!!! I all sin glans o fägring o outsägligt underbara blomma. Ja, EN blomma blev det!
Och nu blev det 2014. Spännande. Hade blivit två skott! Och ett underbart bladverk. Inga smådjur som tog det i besittning .... Och flera vackra knoppar blev det!!!
Nu är det så att blogMadame är inte ensam om att gilla Charles .... Mr Rådjuret tog sig före att inta alla mumsiga knopparna på sin försommarfrukostmeny! Lyxigare kan man knappast tänka sig. Mr Rådjuret passade oxo på att toppa skotten ordentligt och blogMadame suckade lätt.
MEN! Tack för det. I dag strålar Charles och blogMadame tillsammans med massor av fina knoppar och utslagna stora underbara doftande blommor. Doften smyger till o med in i huset. Helt förtrollande. Känner du?

Rosen Charles Austin

Tack Mr Rådjuret!
..............................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar