fredag 8 augusti 2014

Rondellhundar

blogMadame skulle bara åka å handla i lilla staden A. Eftersom det blivit supermotorväg på senare år och fina på- och avfartsvägar så måste det också byggas en RONDELL! För att vi, så där en 1500 personer som bor här ute inte ska köra som vildar huller om buller. Och ... VAD VAR DET? Som stack upp ur gräset i rondellen??? En HUND! Nääää inte en sån där vanlig lurvig ... nääää en trähund, hemmabygge. Målad i rött m fina prickar o glittrande ögon. En RONDELLHUND!!! Det var längesen man såg såna. Östgotisk rondellhund, godkänd rasstandard.

Kommer du ihåg hur det började? Det var 2006. Ska inte dra hela historien den kan du Googla på och läsa om hur det startade med ett konstverk som förstördes och sen bara rullade det på. Det blev hundar överallt i hela landet från norr till söder, stora på en och en halv meter och små små på några centimeter bara. De intog andra delar av världen oxo. Hemmabyggda o hemmamålade. Street Art! Kallas det! Placeras vanligtvis ut i hemlighet efter mörkrets inbrott. De upprörde en del och blev bortforslade o förstörda men mest blev till glädje o skratt för oss som färdades på vägarna. Dessa harmlösa färggranna vovvar!!!

Man kan ju tänka sig Park o naturverksamheterna eller Trafikverket som rycker ut med sina STORA gräsklippningsmaskiner för att klippa gräset på rondellerna .... o så står där en stor o stöddig HUND i vägen! BORT! Så vi kan klippa ordentligt .... Inte slänger blogMadame bort möblerna som står i vägen för dammsugaren inte!
Ja detta var en parentes.

Nästa dag som blogMadame skulle ut på de stora vägarna .... SÅ VAR DÄR MINSANN EN TILL!!!

Och nästa gång så satt en liten liten stackare en liten bit ifrån med stora fina snälla ögon!!!

I dag fick blogMadame spader! Och tog med kameran. Det börjar hända saker i den där rondellen och nu vet man inte var det kan sluta .... En fjärde vovve har intagit scenen och det börjar bli barnförbjudet ....
Kan det månntro bli valpar om några dagar .... Går fort med Street Art ....

Uti Ingareds rondell
har vi snart en hel kennél

Barnförbjuden bild

Sötnos!

- Aj aj aj var ska detta sluta, säger den vackra vita oskuldsfulla
................................................................
I bloggen 8 aug, 2013 
................................................................

4 kommentarer:

  1. Det livar verkligen upp med rondellhundarna, jag ser dem också då och då.

    SvaraRadera
  2. Ja jag blir också glad av dem. I Mölndal har rondellen utanför Fässbergs djursjukhus alltid en buske klippt som en stor pudel.
    Nu väntar vi bara på rondell-katterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tanken har slagit mig oxo ... Rondellkatt ... / blogMadame

      Radera