fredag 5 juli 2013

Sjäv är bäste dräng - Dag 3

Och så fick vi superbredband m fiber i hela föreningen på våran gata!!! O plötstligt så har vi inga kostnader för varken TV kanaler, Datortrafik eller telefon .... Alla gamla abbonemang avslutade o vi surfar in på nya linan! I dag, den 5:e skulle blogMadame kontakta Telia o kontrollera att även datoruppkopplingen funkade och föra över e-postadress osv.
Så det blev först besök på Elgiganten för att skaffa 10-meters kabel (kör inte trådlöst på min stationära dator nämligen) och så trycka i ploppen o ringa Telia.
Ingenting funkade!!! Och den jättetrevliga Teliapojken pratade jättesnabbt, fick mig att rusa mellan datorn och routern minst 20 gånger för att byta anslutningar hit o dit, ut o in, fram o tillbaka ...
Men näääääääääää ... det blev inget internet!!! Och den tekniske Teliapojken gav upp och skyller på routern. - Du får en ny på måndag! Ring igen då så ordnar det sig! Hej då!
Utmattad blogMadame efter allt springande och kopplande sa - OK då! och pustade ut en stund. Startade sin egen tekniska hjärna och stängde av routern. Stoppade i alla sladdar enligt kopplingsschemat. Väntade en stund. Startade routern. Grön lampa. Klickade på Explorer i datorn ... 

OCH ALLT FUNGERAR!
HURRA!
Teliapojken kan slänga sig i routern!


Dagens katt
är Bus, Tawalli's Bruce Willis
som lapar sol för fullt medan matte är teknisk


Å blir det tråkigt så kan man alltid hitta nån pinne att tugga på.
GOTT!

....................................................................................

1 kommentar:

  1. Hurra för Blogg madammen som är smartare och klokare än en Telian...

    SvaraRadera