söndag 29 december 2013

Lite om julen

Så blev det då jul. Snön lyste med sin frånvaro ... inget bra uttryck ... LYSTE är helt fel. Det var nog den blötaste dagen i kvinnominne, mörkt o blött blött blött.
Men inne hos mina barn o barnbarn o närmsta familj var det varmt o mysigt. Ja hela familjen var med ända från förfäderna! Till vänster ser vi min farfar och farmor, Johan och Agnes! Och till höger min mormors föräldrar, Sven och Hanna! Så nu vet du det. Varmt och tryggt!


Och så vandrade vi vidare i julafton och njöt av det vackra granen dekorerad med hemmagjorda strutar o smällkarameller o lite allt möjligt glittrande pynt. Julklappar förståss, fast mest till barnen, som andäktigt väntade på tomten i flera jättelånga timmar ....



Och så rasslade det till på taket! Tomten landade med hela sitt ekipage, renar o vagnar, nyss komna från grannens, dunk i väggen o sen på dörren .... ohhhhhh tänk så spännande .....
Och så var han där den gamle, 375 år sa han ... med sin gamla säck o spruckna trätofflor. Barnen fick presenter och tomten fick massor av kramar .... och den obligatoriska Julmusten! För det kan behövas en sån jobbig dag ... resa runt hela världen på en dag!


Kuligaste julklappen??? 
Absolut!
Party Party!


Och sen blev det förståss lite mat ...


Näääääää ... så här blev det ju!!!!


Julen var varm o röd o vacker som den underbaraste amaryllisen på julbordet! 
Och julaftonen blev afton och vi åkte hem med vackra minnen, julklappsboken, 
mätta och belåtna, nöjda o glada i sinnet


.........................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar