tisdag 5 mars 2019

Stenkatten's Greta

I väntan på Bettys bäbisar så vad ska vi göra? Och Betty ser inte ut att ha lust med bäbisar inte. Bara äter o äter o äter o vilar elegant på vardagsrumsbordet. Fast i natt rev hon ut en hel hylla böcker i bokhyllan. Oj oj oj vilket oväsen kl 03.00. Och så har hon ju en sån fin bäbislåda. Den prövas nån gång så där lite i förbifarten, men bakom böcker i bokhyllan är mer lockande. Andra intressenter på bäbislådan är nr 1: mormorMia och lilla Greta. Har tom hittat morbror Kappi där inne!

Jaaaa så vad gör vi nu av denna väntan?

- JO, sa lilla Greta! ta bilder på mig!
Ja, det var ju en strålande idé. Men inte så enkel att fånga på bilder denna lilla vildhjärna. För när inte lilla Greta ligger i knät o vräker sig så flyger hon omkring som ett torrt skinn med blixtens hastighet. Över bord o stolar, mellan fötterna, kryssar elegant mellan alla bord- o stolsben, upp och ner i toalådorna ... Vad gör Greta mer? Retar de stora! Särskilt moster Linda, för hon är en riktig utmaning att reta. Greta passar på henne lite halvgömd ... och rusar sen fram o slår till lite lätt ... och då SKRIKER o FRÄSER moster Linda så det hört flera hus bort .... och inte blir den lilla rädd inte. Nääädå, bara sätter sig ner stilla på rumpan. Och då är det ju ingen som ger sig på henne inte.

Bland alla småbus som den lilla vilda gör så är nog det värsta att plumsa i vattenskålen! Vattenskålen är en stoooor bunke som rymmer ett par liter vatten och står på köksgolvet mellan köksbänken och fönstret. Där emellan hoppar de stora jämt för att komma till fönsterbrädan o titta ut. Och det gör oxo lilla Greta, för det mesta med önskat resultat ... men ... särskilt på natten mellan 02 och 04 så blir det PLUMS I SKÅLEN ... och MASSOR av vatten över hela köksgolvet! Jaaaa och så kommer ju alla de stora sömndruckna utvinglandes till köket för att se vad som hände och plaska omkring lite i de blöta sjöarna. Och matte vacklar oxo upp och får torka upp det mesta ... Det har faktiskt hänt att någon vält hela skålen ... Då var det väldigt mycket vatten i hela köket ...

Men nu blir det snyggebilderna på Greta!









- Jag ääääälskar min svans! Det är den 
längsta brittsvansen i hela världen, säger matte...
..........................................................................................................

3 kommentarer:

  1. Kul att läsa din blogg och Greta, du är den nästsötaste efter Esmeralda i världen! Kram från Carin.

    SvaraRadera