fredag 11 augusti 2017

Små två- och fyrbenta .. och en sexbent

blogMadame tog sig före häromdagen att klippa ner en enorm bambubuske som inte längre höll måttet som trädgårdsmästaren lovade ... 50 cm hög skulle den bli! Näääädå! En och en halv meter har den hunnit bli på ett par år minsann och diametern ska vi bara inte tala om!!! Jättestor!!! Och kissarna älskar att knapra i sig de vassa bladen. De är fullfjädrade små pandor allihopa. Sen kräks de oftast upp en massa gröna bambublad på någon ljus o fin matta inne i vardagsrummet...  Så det var bara att plocka fram sekatören o hugga in! Och det blev en JÄTTEHÖG, en underbar mjuk jättehög som Linda genast utnämnde till sin. Den blev en perfekt liggkudde och dessutom så kunde hon småjaga lite kryp som gick vilse i högen. Tvestjärtar o gråsuggor till exempel ..
Och bambun ... tja ... den ser nästan lika stor ut fortfarande ... så det bli på den en omgång till en annan dag ..





Och hela dan i detta trädgårdsarbete så var det en envis liten fågelunge som skrek HELA TIDEN. Hela dan höll den på. Och som den såg ut!!! Alldeles ullig i hela pälsen ... fjäderpälsen alltså. Den satt på kanten på nätet till  Alcaterazzen och skrek o skrek o skrek .... inte ville den flytta sig inte ... näädå. blogMadame fick milt sjasa på den med dagens GP och då flög den så elegant iväg en bit o lite fram o tillbaka hit o dit samtidigt som den skrek o skrek o skrek ... En liten grönfinkunge var det. Ropade på mamma hela tiden. Kunde inte äta själv utan mamma matade den så fort hon hann.
Kolla hur han skriker!



Detta var i går och i dag såg han mycket mera ut som en grönfink och kunde äta själv och slutade skrika så hysteriskt. Han var faktiskt riktigt störande i går! Foto på honom av min goa granne Irene. Tack!

Ja det är ett väldigt fågelliv hos mig. Så därför beslöt blogMadame i dag att ta ut kamerastativet och rikta in det mot fåglarnas favoritplats! Vilken bra idé, tyckte ju blogMadame! Men det tyckte inte fåglarna ... som plötsligt var som BORTBLÅSTA! ALLIHOPA. Nästan. Bara våra fina domherrar, domherren och hans söta blyga lilla fru och en badanka ... en koltrastungdom ...
Inte världens bästa bilder ...hmm .. får träna på detta m stativ nån dag när fåglarna behagar komma tillbaka.








Och så blev det full fart på alla kissarna! Deras älsklingsmat! Fladdrade käckt omkring alldeles utanför nätet. Stor o vacker fjäril! Mums! Väldigt nära. De var som tokiga och välte nästan matte som hade bestämt sig för att fota en sexbening oxo i dag minsann.




..............................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar