onsdag 8 mars 2017

Mattes skrivbord

På mattes skrivbord försiggår hela livet för de små kattungarna! Stort o gott om plats att springa på och så har de panoramautsikt inte bara över pianorummet och vardagsrummet utan oxo mot yttervärlden. Stora vida världen. Som just nu går i svart-vitt med all snö som har kommit. Och där ute är det mycket intressant att titta på! Flygande katter och stora stora bruna katter som ibland har horn.
- Fåglar, heter det, påpekade morbror Bus, inte prata kattungespråk med de små, matte! Och de där andra är ju rådjur! Fattar du väl att de måste lära sig hur det heter!
Joooo visst. Han är ju så klok den där morbror Bus.

Och på mattes skrivbord jobbas det med bilder. Man hjälper matte fotografera och att rita bilder och att jobba vid datorn. Både med bilderna och med att skriva. DET tycker bäbisarna är jätteroligt!!! De har skrivit flera kul inlägg för matte till människobekanta ... som nu betraktar matte med viss skepsis ...

Och så dricker man kaffe och äter frukost på mattes skrivbord. Jooooo bäbisarna äter SIN mat i köket. Men kan inte skilja på mitt o ditt riktigt så det slinker ner lite allt möjligt gott från mattes frukost oxo. Och från mattes middag, som ibland oxo intas på skrivbordet. Fiskgratäng med skaldjurssås till exempel .... Men när det handlade om att smaka på mattes vin till maten då satte matte stopp!

Och när all mat är slut så blir det att sova på skrivbordet! Det finns tre stora goa dynor i fönsterhörnet att vräka sig på. Och rätt som det är kommer mammaMia och då blir det SPA! Stortvätt och sen slänger mammaMia sig oxo på skrivbordet och då blir det rusning till mjölkbaren! Oj oj oj vilken kamp! Att komma till rätt barstol i baren! Och att få både SIN plats och att få PLATS! Det är noga med platserna. Först är det Ettan, sen ska det vara Dotty, sen kommer Azlan och så längst ner i baren DC! Och då spinner man! Alla fyra! Jättehögt! Det är som att bo i ett stort humlebo ... som det surrar!!!

Så har vi det!








.........................................................................

2 kommentarer:

  1. Inte konstigt att du skriver så trevligt med så mycket hjälp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ska hälsa gänget detta!!! / blogMadame

      Radera