söndag 20 mars 2016

Utställningspremiär!!!

Nu var det dax!
Utställningspremiär för två små kissar från min egen uppfödning!
Stenkatten's Betty
Stenkatten's Brummelisa

Det bar av till Varberg tidig lördagmorgon till Hallandskatten World Show. Vilka coola kissar i bilen ... lugna o fina och småpratade bara lite ibland. Det värsta med att gå på utställning är förberedelserna
Hemma: (listor på ALLT man vet och tror man måste ha med sig)
stamtavlorna
burskynkena och golvdyna
kattkorg att ligga i i buren o gosefilt
leksaker
toalåda o spade
mat + matskål
vatten + vattenskål
bomull, tops o servetter
burklämmor
handduk
uppfällbara stolen
kamera
plåster
visitkort
handväska med alla de där smågrejerna som alltid finns där
ja, å så säkert lite till

När man kommer till utställningen är det först incheckning och veterinärkontroll att kisse är frisk och vaccinerad och sen får man sitt burnummer, gäller att hitta sin bur och sen så är det bara att ösa på: Nu så ska buren göras i ordning och kissarna ska göra sig hemmastadda, förmodligen genast gå på toa och äta lite o dricka vatten. Så gjorde också Betty o Brummelisa. Och nu pustade vi ut en 5 minuter.

Koll på domarna och sen blev det vår tur.
Betty fick en konkurrent i en annan fin ung blå tjej. Och eftersom bara en katt kan få bedömningen, EX1, så vann den andra katten genom att ha något fler pluspoäng, fast Betty hade den absolut bästa brittpälsen!
Brummelisa var ensam lila och superlativen o berömmen haglade o domaren var lycklig. Brummelisa blev BIV, Bäst i variant och så blev hon också DB, Domarens bästa, vilket betydde att hon gått vidare till fler uttagningar och bedömningar. Hon var också med i en "Ring"-bedömning där 20 unga katter av olika raser "tävlar". Brummelisa fick en snygg 8:e placering!
Och på eftermiddagens nomineringssteg gick Brummelisa två steg upp och slutade som Bästa ungdjur av korthåriga katter. Två tjusiga pokaler blev det!



Jaaaa det är en dag att minnas för Stenkatterna och för Stenkatternas stolta föräldrar, Tawalli's Cameron Diaz / Mia, som kommer från Lotta Wallin och Nicholas Koci Eden / Nicko, som ägs av Eivor Lindberg Bokbacken's britter.

Bilder? Nääääää det hann inte matte med ....
Väldigt snabba bilder på Betty som fick leka i lugn o ro nästan hela dagen och lilla divan Brummelisa i buren. Hon satt för övrigt i mattes knä nästan hela dagen o smålekte o charmade alla ...






101 är Stenkatten's Betty


105 är Stenkatten's Brummelisa





**** HURRAHURRAHURRAHURRA ****

2 kommentarer:

  1. Så fin BRUMMELISA...GRATTIS..!
    Bättre lycka nästa gång..BETTY!!
    Nozpussar...
    Betty&Bosse&matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Betty o Brummelisa20 mars 2016 kl. 22:54

      Vi tackar så mycket!

      Radera