torsdag 31 mars 2016

Hornborgasjön

Utflykter ÄR kul! Och vilken bra idé Mrs N kom med häromdagen, åka o titta på alla tranorna som nu invaderat Hornborgasjön! Jaaaa! Och det blev i dag. Iväg över Västgötska slätten, Vara, Skara o sen mot Tranorna. Och visst såg vi tranorna .... Nittontusenfyrahundra stycken räknade jag till. Och det var alldeles rätt för det stod på en skylt alldeles bredvid ... så det så ... blogMadame är ju siffertokig


Och dessa eleganta fåglar! Svårt att slita sig från att försöka fotografera dem ...








När vi tröttnat på alla dessa 19400 fåglarna åkte vi vidare till Naturrum som oxo ligger vid Hornborgasjön. Med fågeltorn o allting ... fast inte en enda trana! Näää, så konstigt. Men där fanns däremot andra fina fåglar, gäss, svanar, sothöns, skäggdopping, skrattmås, tofsvipor ....









Färden fortsätter framåt Falköping för frusna damer fordrar FIKA!

 


Färden gick sen vidare genom kulturlandskapet med mängder av fornminnen från stenåldern, stendös o gånggrifter o boplatser o gravfält .... Jaaaaa det blir absolut an annan utflyktsdag!
Nu blev det Falköping o Falbygdens Ost! Och välbehövlig FIKA! 
Om Falbygdens Ost kan du läsa o se bilder från i ett inlägg från mitt förra besök, en regnig o disig dag i augusti 2013! 
Klicka på bilden så kommer du dit!


.......................................................................................

3 kommentarer:

  1. Såååå vackra bilder!
    Verkligen en underbar naturupplevelse!!!
    /LENA L

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder. Och det var minsann inte lite tranor. Har sett en del hos oss också, men alltså...bara 3-5 stycken på samma ställe. Vi har också ett sånt där fågelställe, strax utanför Bredaryd. Men det var längesedan jag var där. Inte så kul att gå själv, och svårt att få med sig någon.

    SvaraRadera