fredag 8 januari 2016

Pratsamme Denniz och Bamse är duktig i Bus-skolan

Har ju redan i tidigare inlägg berättat om den pratsamme pojken. Han jamar väldigt högt för att till exempel matte ska komma till köket, komma o titta när han går på toalådan, jamar när han blir upplyft ... detta är ett utmärkt sätt att snabbt skilja på Betty o Denniz (väldigt lika blå). Den som jamar när man lyfter upp är Denniz! Då tycker matte att man behöver inte skrika så HÖGT. Och då tar vi en tur i mattes famn runt i huset o matte berättar sagor och tittar på utsikten ... och då njuter Denniz ... och tittar med sina smäktande ögon på matte ... och är alldeles tyst

När Denniz är väldigt otålig o maten inte kommer snabbt nog fram och han skriker av hunger (?) då kommer mammaMia till undsättning och tröstar den lille och slänger upp mjölkbaren på köksgolvet tills matte är klar m stora matfatet.



 Morbror Bus har återigen tagit på sig uppdraget som magister i Bus-skolan. - Nåt ska de väl kunna när de ska ut i livet, sa Bus. Bus är ju den beläste i familjen, klarat av nästan hela SAOL, Svenska Akademins ordbok! De du! Och hade synpunkter häromdagen att inte matte hade följt med i nyheterna i årets upplaga ... strykningar och nya ord ... ack ja, den Bus!
Vi får väl se hur det går i årets Bus-skola. Förra omgången slutade ju i KAOS när Mia skulle ha lektioner i kattematik .... Jaaaaaa, det kan du läsa om här! >>> Kan lova dig Underhållning!

Bamse är avgjort bäst i klassen, - Jag kan, jag kan magistern!!!




- Jag vill oxo bli magister när jag blir stor, sa Bamse
.............................................................................................................

2 kommentarer: