fredag 14 augusti 2015

Skåne del 1. Skäret, Arild, Mölle ...

Så blev det då äntligen Skånedax! Gräset lite grönare, luften lite ljummare, solen lite hetare, husen lite mera korsvirke, växterna lite mera .... Blev lite bilder på vägen. I dag är vi hos Flickorna Lundgren på Skäret o smaskar berömda hembakade vaniljhjärtan! Myser i trädgården bland flermeterhöga kungsljus, enorma hortensior, fluffiga rabatter i mängder, hästar o grisar .... jaaaa så är det! O så blev det liten sväng om de härliga smala gatorna i Arild o sen till Mölle. Där vi för vårt liv inte kunde hitta butiken m BADKLÄDERNA. Ja du vet de där långbenta randiga skandalösa på sin tid ... Fast det blir kanske nästa gång.

På kvällen blev det mys hemma hos kära kusin Marianne med rosé och ostar o oliver o en massa kvällsprat ute i trädgården!












Flickorna Lundgren?



Havstrut i Mölle




Hemma hos Marianne



Dagens katt
Blir ... min kvällsgroda!
För kissarna blev helt galna när matte kom hem. Matte öppnade ut till Alcaterazzen (som varit stängd i tre dar) och de rusade som galna ut och in, hoppade över varandra, välte mattes fårskinnspall, skrynklade ihop mattan framför brasan, drog med sig en matta ut på Alcaterazzen (!). mammaMia var allra värst. Hon blev som en kattunge som hon aldrig varit förut. Jagade svansen runt runt runt i mattes säng, slog kullerbyttor mot väggen, grävde låååånga gångar under täcket och så rusa ut igen.
Så glada blev de när matte kom hem! O det var stört omöjligt att ta bilder på såna vildingar.

..............................................
I bloggen
14 augusti, 2014 Om Kappi!
.........................................................................

2 kommentarer:

  1. Så härliga bilder Lena. Jag blir nostalgisk för när min man levde åkte vi åtminstone en gång varje försommar ner till Arild och Mölle och beundrade blomsterpakten som alltid var någon eller några veckor före oss här i Göteborgsregionen. Vi var också vid Kullaberg och ibland kollade vi på Nemesis när vi var i Arild, dottern tyckte det var spännande att kliva ner och klättra där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är roligt att ha traditioner. Vi åker oxo varje sommar till Skåne till de trakterna. Arild är ju helt underbart!

      Radera