måndag 3 augusti 2015

Huv'et på Spiken

Njaaa det var väl lite dålig rubrik .. nödlösning .. men sent är det efter dagens utflykt ... och så ta hand om några bilder .. för att du ska få din dagliga dos av blogMadames en-om-dan-sommarblogg ... så då blir det som det blir.
Lunch på Läckö slott! I naturrum Vänerskärgården - Viktoriahuset. Ståndsmässigt som bara den. Utsökt fisk och kött med lokalodlat ... för att inte tala om desserten! Åh la la säger man bara ... Hallon, blåbär, rostade havreflingor, flädergelé, vinbärssorbet ... och allt detta vilade på en bädd av syrad grädde .... Ohhhhhhh för denna dessert glömmer man huvudrätten lätt.

Och sen var det ju slottet. Vi gick o gick o gick in och ut och upp och ner. Tjocka väggar, pampiga torn, vinkällare och vapenförråd ... Och så gick vi runt det vackra slottet på utsidan på en smal o slingrande grusstig. Vad var det som plötsligt tornade upp sig framför oss på stigen??? Joooo fyra jättetjocka får! De ville absolut inte röra sig ur fläcken ... tills vi skulle klappa dem! DÅ blev det fart på flocken! På given signal rivstartade de alla fyra rakt mot oss .... och vek i sista millimetern av åt sidan ut i gräset ... PUH!

Sen blev det Spiken. Den lilla hamnen med sina fiskebåtar o hundratals tjusiga fritidsbåtar. Lite sen söndag var det så det mesta var stängt i de små bodarna och av söndagsflanörerna var bara en handfull kvar. Lugnt o stilla och vackert. Vid den stora stora vidsträckta Vänern.


Restaurangen naturrum Vänerskärgården - Viktoriahuset


Innertaket på restaurangen 







Spiken








Djur -  rådjur
På hemvägen



...............................................................
I bloggen:
................................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar