tisdag 25 februari 2014

Veterinärkoll: Astérix o Askungens tur!

Ja, så var det dax igen. Astérix flyttar till sin familj i Alingsås på torsdag och Askungen flyttar till Lindesberg på lördag ... Så det bar iväg igen i röda korgen. Det var två små pipisar hela vägen 11 kilometer i bilen. Och de gjorde tappra försök att ta sig igenom gallerdörren minsann! Bet o slet! Och småkvittrade hela tiden. Och så var vi framme och ALLA skulle beundra de små långhåren!!! Hade aldrig sett såna kissar nån gång. Astérix hade synpunkter precis HELA TIDEN, och kommenterade varje insats från veterinären och varje punkt på protokollet! Den pojken är minsann en noggrann en! Kollade särskilt hans ena öga som rinner från o till och då missfärgar pälsen under ögat lätt. Men det finns inget fel på ögat eller inflammation. Så vad man kan gör är att ta ögondroppar en period och tvätta försiktigt på pälsen. Astérix är själv inte alls irriterad över det och tycker att jag är löjlig som ska putsa o droppa och då har han alltid högljudda synpunkter på matte.
Sprutan o chippet gick som en dans och sen var det Askungens tur. Hon var en ängel och sa inte ett pip. Och så fick båda klorna proffsklippta oxo för säkerhetsskull.














Och hemvägen gick så tyst så tyst i bilen och väl framme så tittade vi till o med in till min kära granne Mrs B, som tog lite bilder på dem på köksbordet innan vi kom hem igen. 
Och då var kissarna så trötta så trötta att de somnade bums i en enda stor pälshög



Och när det blir för varmt ... 
ja då slänger man sig bara över kudden i mattes säng ....

.................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar