lördag 3 augusti 2013

Målning och kaffegäster - Dag 32

Sommarens varmaste dag!!! 29,5 grader i skuggan! Ända fram till kl 15 .... DÅ kom åskan och skyfallet och temperaturen föll till 27 grader ...
Men förmiddagen o över middagen var det alltså - perfekt väder för att MÅLA! I går besöktes färgaffären för att införskaffa färg till SOLURET! På altanen. Minsta kvantitet 1 liter! Torktid 15 timmar! HOPPLÖST OMÖJLIGT. Och så dessa löjliga frågor: - Vad ska du ha det till????? Och så måste man förklara det här med solur på altanen ... och det har ju aldrig någon hört talas om ... Vad gör man då?
JO man åker till PANDURO! Där finns utefärger i en massa fina kulörer i SMÅ SMÅ burkar. Och färg som torkar på 5 minuter särskilt i varmt väder! Och det var det i dag! HURRA!!!
Grundfärgerna klara och vid nästa värmedag så blir det detaljerna o kanske någon form av dekoration ... Vem vet när andan faller in så kan det bli vadsomhelst ...
Så här blev det i dag i alla fall. TACK Panduro!




Och nu är klockan 20 över 12! Och efter att penslar tvättats var det dax att förbereda eftermiddagskaffet med kära grannarna som är mina kattvakter när blogMadame får för sig att göra någon utflykt. I dag blev det premiär för första plommonpajen! Från plommonträdet förståss!!! Tillsammans med kaffe o någon annan trevlig dryck avnjöts detta under markisen medan ömsom regnet skvalade o ömsom solen gassade på i den varma sommarlördagen.




Dagens katter
är Biggis o Linda
som är väldigt artistiskt lagda och
propsade på att vara med i målningen
Tur att det var ögonblicklig torktid ...


...................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar