söndag 21 oktober 2012

Lördagarna med Nalle

På lördagarna jobbar min dotter, Nalles matte, och då hämtar blogMadame honom i hans väska och bär hem honom till mammaMia, Bus o Biggis, Linda o Kappi för att han inte ska behöva vara ensam en hel dag.
Här sitter Kappi o spanar o väntar på sin bästis, Nalle.

När Nalle anlänt gäller följande Ritual:
Gå på toa i kattlådan
Dricka vatten i badkaret under den droppande kranen (får han inte hemma hos sin matte)
Dricka ännu mera vatten i handfatet (det får han inte heller hemma hos sin matte)
Äta lite av maten i de olika matskålarna i tur o ordning (fast det är samma mat i dem)


Alla de andra kissarna har nu hälsat på Nalle och Linda har provlegat i hans väska. Sen blir det lite småjaga o är det så att det inte passar Linda så FRÄSER hon MYCKET. Och det gillar Nalle.
- Det är så kuuuul att reta syrran för hon har ett sånt RÖTT temperament o det LÅTER så mycket om henne. Allra argast blir hon när jag välter ner henne från min älsklingsplats - soffpallen!
Köket är en väldigt mysig plats näst efter badrummet. Förutom att där finns vatten och mat så kan man oxo leka i diskhoarna och det hänger både Linda o brorsan Kappi gärna med på.
Bästa leksaken? SUGRÖR!!!









Efter en slurk vatten så blir det sen en liten sovstund högst uppe på köksskåpen.

I dag skulle blogMadame sy ett fjärde burskunke till utställningen i Varberg om en vecka. Och det blev en av dagens höjdpunkter för Nalle. Alla de andra kissarna hade nu somnat och Nalle fick vara ENSAM med "gammelmatte" om denna begivenheten. Nålen är jätterolig! Akta tassen, Nalle!


Dagen avslutas med kvällsmiddag när Nalles matte kommer hem. Lite smakbitar här o där, titta på TV från soffpallen framför brasan, där för övrigt oxo Biggis nu sträcker ut sig på mattan i brasvärmen. Varken Biggis, katten med det långa håret, eller mammaMia eller Bus har deltagit i dagens aktiviteter utan mest varit lördagsslappa o sovit lite här o där på undanskymda platser.
Lite senare blir det hopp in i väskan för Nalle och så bär det av hemåt tillsammans med matte!

NATTI-NATTI-NALLE*NATTI-NATTI-NALLE
.......................................................................................................

1 kommentar:

  1. Söta Nalle... och Kappi... och Linda... och alla de andra!!
    Lycka till på utställningen nästa vecka!
    Kram
    Eva

    SvaraRadera