söndag 28 oktober 2012

- Everything is round!

sa domaren om Nalle, suckade och log förtjust! Och skrev ett lysande omdöme!


Ja, det var utställningsdax i helgen, i Varberg. Fyra kissar hade vi med oss: Mia, Linda, Kappi o Nalle. På lördagen var det "britt-special" vilket betyder att det var fantastiskt många britter anmälda, 60 stycken!
Och det blev en fantastisk dag, en låååång sådan. Det var ju inte bara britter på utställningen, utan alla olika raser, långhår, semilånghår och korthår och så alla dessa britter ....
HUR GICK DET DÅ?
Fullständigt över förväntan! Den franske domaren föll i extas över Lindas färger och utsåg henne till BIG, Bäst i Grupp. Och så röjde Mia bland konkurrenterna och blev DB, domarens bästa. Och sen blev hon oxo Bästa hona. I bästa Vuxen blev hon sedan utslagen av en annan jätteläcker britt som för övrigt gick vidare ända till BIS, Bäst in Show. Grattis!
Eftersom det var britt-special ordnades oxo en britt-ring. 10 katter valdes ut av de 60 och stod mot varandra. Både Linda och Mia var uttagna!!! Ohhh så spännande. Och så börjar rangordningen bakifrån ... 10:e platsen, 9:e platsen ..  5:e platsen: LINDA! ..4:e ..SVETTIGT . 3:e .. och MIA kom 2:a !!!! av alla 60 britterna!!! HURRA!!!! 1:a blev samma kisse som sedan blev BIS. Grattis omigen!
Och hur gick det för lille Kappi???? Jaaaa, han FRÄSTE ut sig kan man säga och slapp allt ståhej runt alla uttagningarna o fick ha det lugnt o skönt i sin mysiga bur. Den franske domaren vart livrädd för min lille älskling och förklarade att han inte tar i en katt som fräser för han vill ha fina hela händer på måndag i jobbet ... Jag säger bara som på franska ZUT!!! Fast Kappi vart som sagt ytterst belåten och fick förmodligen precis som han ville ... slippa den fåninga tillställningen o visa domaren vem som bestämmer.
BlogMadame tog det lugnt med fotandet denna utställningen, hade nog av att hålla reda på alla domarbedömningar och paneler fram o tillbaka. Men några bilder blev det på älsklingarna:


Nalle med sin matte
Vackra Linda
PrinaDonna mammaMia!
Den vilda katten Kappi
 Och sen kom vi lyckligt hem med alla priser o pokaler och trevliga kattleksaker. Och då vart alla kissarna såååå trötta, fick lite godismat, bekantade sig i hemmet, gick på toa, busade lite med Bus o Biggis, katten med det långa håret o skröt om vad de varit med om. Och sen slocknade de allihop!




Utom Bus ...
- Jag förstår inte som de håller på o tjattrar o berättar så fort de varit ute med dig matte. Å leksaker, vippor, fjädrar o harsvansar får de och nån sorts höga blingbling-vaser. NÅN gång kan väl jag oxo få, få följa med. Du vet väl hur snygg jag är??? Det säger ju ALLA! Nu blir jag riktigt UPPRÖRD. OCH TÄNKER INTE LÄMNA BUREN FÖRRÄN DU LOVAT!


- Suck, sa matte, .... de tål o tänkas på
....................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar