torsdag 3 mars 2022

Betty och hennes bäbisar

Ja så kom de då äntligen! Efter mycket möda och stort besvär och många timmar och orolig väntan.
Det var en svår förlossning. Började så smått redan en vecka innan ... och sen var det lugnt. och sen så när det var dag 67 så föddes de små blå trollen! En liten var sorgligt nog död och var väldigt svår för Betty att få ut. Men det lyckades. Men det gick inte att rädda den lille trots hårt arbete.


Två superfina bäbisar har i alla fall Betty nu och de äter o växer och är redan ena riktiga vildar på att ta sig fram och busa. Och ögon har de oxo .... Ååååååå såna underbara pepparkornsögon som glittrar i svart o blått 

Mowgli och Milou heter de, har de sagt, med MYCKET klar och hög stämma! 
Och pojkar är de ... tills motsatsen har bevisats ... om inte förr så när det blir dags att kastreras. Det kan hända i de bästa familjer ...

Mowgli är en riktig tjockis och det bästa han vet är att få bästa matplatsen och liga där lääääänge o äta äta o äta. Har redan efter en vecka MER än födubblat sin födelsevikt! 
Lille Milou är den pigge kvicke lille busen. Snor till sig mat han oxo och ligger bra till i viktrekommentationerna med + 100g första veckan!

Men Betty mådde inte bra. Efter någon dag blev hon dålig. Ville inte äta. Bäbisarna gnällde efter mat ... allt var elände ... så vi åkte till Gustaf! Vår veterinär. Som konstaterade kraftig infektion och ordinerade dagliga injektioner av antibiotika. Så Betty o jag tar en liten biltur varje dag till Gustaf och hans gulliga sköterskor och får spruta! Jaa det ser ut att hjälpa. Betty har börjat äta lite och mat har hon till bäbisarna, så nu hoppas vi att krisen är över. Men det blir några dagars behandling till.

BILDER!

Javisst! Man kan ju tro att det är ju lätt som en plätt att fotografera så små nyfödda bäbisar .... men NÄÄÄÄ ... Därför blir det oxo några filmer på slutet.
Kan inte svära på vem som är vem på bilderna, men på filmerna är det solklart vem som är den lille vilden Milou och vem som är den store trygge Mowgli!










mamma Betty



FILM-TAJM






Sådär! Nu går jag o hänger i bäbislådan ett tag
............................................................................................

1 kommentar:

  1. Så söta �� hälsar Carin och katterna Alice och Esmeralda!

    SvaraRadera