tisdag 20 november 2018

Bäbisarna 2 veckor

Tänk vad det går undan! Redan 2 veckor de små liven. 14 ögon tittar sig förundrat omkring och börjar röra sig mot något som låter eller rör sig. Och jag tror minsann de börjar höra oxo ... Det går inte längre så lätt att smyga sig på dem för att bara ta en liten titt .... nääädå . Då blir det liv i luckan ska du tro med en gång och så rusning mot kanten där matte står. Och då fastnar ju matte  där med näsan i bolådan och de små ulliga gulliga pälsbollarna som absolut är det mjukaste o gosigaste man kan tänka sig ... för att inte tala om så gott de luktar .... kattbäbisar... mmmmm ...

I går var det stor utflykt för de små. Premiärpromenad i mattes säng! Och inte var de rädda eller försiktiga av sig inte. Näädå! Det var full fart.
- Full fart framåt, sa Gittan och ledde hela rövarbandet längs hela sängen!
Men sen kom ju mammaBrummelisa...
- Var är mina bäbisar? sa hon och stirrade ömsom ner i bolådan och ömsom med sträng blick på blogMadame. Men allt löste sig strax och hon öppnade villigt restaurangen i mattes säng och då åts det o kalasades o smaskades för fullt innan bäbisarna slocknade en efter en, mätta o nöjda efter den vådliga utflykten. Och sen lade matte ner dem en o en försiktigt tillbaka i sin bäbislåda igen.

Och i dag fyller de två veckor.
Det innebär fotografering, tycker blogMadame.
Det tycker INTE bäbisarna.
Så det blev en svettig maktkamp där ALLA de stora kissarna oxo blandade sig i fotograferandets vedermödor. Där var mamma Brummelisa och mormor Mia, moster Betty och tant Linda som genast, så fort nån av de små fotomodellerna pep lite grand bara ... då skulle pussa o trösta o tvätta .. och jaaaa, jag vet inte allt ... Vara i vägen!
Och Kappi då? Näää han tar det med ro. Befattar sig definitivt inte med såna otäckingar som kattbäbisar ... nä nä nä sover på säkert avstånd i en go hörna på blogMadames skrivbord.

Så blev det till sist fotograferat klart ... och några bäbisar fick riktigt hyfsade bilder och många och någras bilder blev det bara inget bra med ... men det får bli nästa gång.

Så här kommer resultatet. I fotograferingsordning.

Stenkatten's Gandalf the Gray
Mäkta stolt över att vara den förste med eget Kontrakt 
och över att ha träffat sin blivande familj redan!!!





Stenkatten's George



Stenkatten's Greta





Stenkatten's Gittan


 

Stenkatten's Gregory



Stenkatten's Gordon





Stenkatten's Gulliver





Nu ska blogMadame ta en paus o dricka kaffe o pusta ut en stund!
..........................................................................................................................

2 kommentarer: