tisdag 23 augusti 2016

Frukost med kattsällskap

Tänk så trevligt man kan ha det. Få komma till Eivor på frukost. Nybakade rågbullar o nykokt plommonmarmelad o jättegoda ostar o nektariner o .... fyra jäääättttegulliga kattungar och så de store förståss ... och Vilde, som hälsade snabbt välkommen på trappen innan han slank bakom knuten tillsammans med Astra.
Ja de där kattungarna! Det var de hungrigaste man kunde tänka sig. Vet inte hur många gånger de snabbt som ögat kastade sig över ostarna o smöret och varje gång fick de ny mat upplagd på fat i köket. Åt upp jättesnabbt och sen som blixten upp på vårat frukostbord i uterummet som små uthungrade vildar igen! Jaaaaaa aptiten var det inget fel på och tjocka o gosiga var de så man alldeles bara smälte!
Deras matte hade sagt att jag skulle komma särskilt för att socialisera lilla svarta kissen som kanske var lite rädd av sig .... vaddå RÄDD???? Nääääää inte hon inte. Låg i min famn heeeeeela tiden ända tills jag var tvungen att bre marmelad på osten. Då ville hon fortsätta ligga i knät i stället. Underbar kisse! Och svart! Som natten. Sååååå vacker!!!! En sån go kisse som med en gång ville vara både i famnen och i knät har jag ju aldrig haft.

Eivor är ju berömd för sina fantastiska pelargoner, azaleor o fuchsior ... Och jaaaaa pelargonerna var precis lika stora o prunkande som vanligt ... men de andra .... hmmmm .... Elva eller femton kattungar har haft ett djungeleldorado hela sommaren bland alla de stora krukorna med fuchsior och andra stora vackra växter ... Leka jaga och Tarzan i lianerna ... har satt sina spår. Men de har redan börjat repa sig och man kunde se massor av nya skott redan. Bara fyra vildingar kvar ju!
- En, två, tre, fyra .... lättare att räkna in nu, sa Eivor
Och vem är gladast av de store? Jooo, Charmör! Avskydde verkligen alla kattungarna när de var som flest men har nu flyttat in från garaget, in till sin fåtölj i uterummet igen! Ordningen återställd!

Det blev lite bilder oxo.






























Tack för en mysig frukostförmiddag!
.................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar