fredag 3 april 2015

Långfredag

En strålande vacker vårdag. Med sol sol sol även om det var lite kallare än i går .... som oxo var sol sol sol o härlig vårvärme. Tills det kom ett MOLN och det blev hagelstorm o smöoväder i hela fem minuter!!! Det är det som heter APRILVÄDER ... Luras hela tiden  .... inte bara den förste.
Men i dag är det Långfredag.
Och dagen till ära har blogMadame lagt på den svarta sidensjalen på vardagsrumsbordet för att hedra förmödrarna.
Min mormor och hennes syster bodde i samma hus som jag när jag växte upp. På långfredagen klädde sig de i helsvart från topp ända ner till de svarta kängorna. Låååånga svarta kjolar som svepte golvet. Och på huvudet hade de långa gnistrande svarta sidensjalar. En av dem finns hos blogMadame och i dag ligger den på bordet!
Att vara barn på långfredagen förr var inte så kul inte. Min mormor o hennes syster fick då oxo besök av några andra tantväninnor som oxo var helsvarta ... och det var så svart så svart i hela huset av dem ända tills de travade iväg till kyrkan m psalmboken under armen. Hela dagen var ett elände. Ofta var det dessutom dåligt väder, mulet, grått, regnade. Man fick inte springa omkring, skratta högt eller stöka till det. Knappt lyssna på radio ... och absolut ingen glad musik. Affärer var naturligtvis inte öppna och inga biografer.
Det var bara att hoppas att det fanns någon julklappsbok kvar att läsa och försöka att så lindrigt som möjligt ta sig igenom middagen ... lutfiskmiddag ....

Så har inte blogMadame det i dag i alla fall, utan hon njuter av våren o livet o sitt vackra bord, som oxo lilla Linda gillar skarpt!
Resten av kissarna är sååååå trötta och ville inte vara med på bild.... var så jobbigt att hänga med blogMadame på kvasten i går kväll ... o de kom ju inte i säng förrän frampå småtimmarna



...........................................................
Glad Påsk!
00000000000000000000000000000000000000000000000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar