onsdag 18 februari 2015

Kan fåglar sörja

Med naturen inpå knuten mitt framför näsan stormar de vilda djuren omkring. Särskilt alla fåglarna med sin inbyggda kalender som talar om att våren är på väg ... De är som vildar i sin framfart. Och då hände det i går. Min vackra stilige nötskrikeherre körde rätt in i Alcaterrazzen. Och landade under hasselbusken bredvid. Bröt nacken direkt och låg där helt stilla livlös på en gång.

Så sorgligt. Hur går det nu med nötskrika nr 2? Ensam kvar? Eller kommer fler från familjen o gör sällskap? Hittar ny partner?

Så blogMadame gick ut till hasselbusken och tog upp den stora fågeln för att gå upp i skogen o begrava den. Och DÅ börjar hela luften kvittra!!! Jaaaa säkert 15, 20 småfåglar, blåmesar o talgoxar flyger runt ikring oss o småkvittrar hela tiden medan jag lägger upp nötskrikan på min snöskyffel. Och så följer de med en stund upp genom skogen.

Där hittar blogMadame ett fint begravningsställe under en nedfallen stock. Gräver hål och täcker över m jord o multnade löv o kvistar. Och då har alla småfåglarna flugit tillbaka till trädgården och mumsar för fullt på sina frön o nötter o talg! Och så går livet vidare.

...........................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar