måndag 19 januari 2015

Ommöblering och så nåra kattbilder ...

Projekt redan andra veckan i januari! Legat på topp tre på måstelistan i flera år. Och nuuuuu äntligen! Slippa sitta som krympling framför datorn - i det lilla lilla sovrummet .... bli av med en helt omöjlig, i o för sig underbart gullig, soffa. Denna soffa helt övertagen av kattfamiljen. Och trots överdrag ÄNDÅ full med katthår UNDER överdraget! Hur går det till???

Sagt o gjort! Ut med det gamla o in med det ....  gamla .... Jo så här menar jag. Vi har ett fantastiskt ställe som heter Vinden! Alltså INTE vinden under taket utan ett företag som hämtar saker hemma hos dig och också har en jätteaffär där du kan köpa second hand, begagnade kläder, husgeråd, möbler, prylar .... i mycket gott skick. Vill du läsa om Vinden kan du följa länken!
Vinden är STORT och har en STOR parkeringsplats, en fotbollsplan typ. BlogMadame kom en timma för tidigt o ändå stod en liten skara pensionärer o hängde på låset ... typiskt ... (hade väl kommit m bussen) Så det blev en runda på stan och kvart över öppetdax kom blogMadame inrullande på PARKERINGEN SOM VAR ABSOLUT SMOCKFULL TILL SISTA FUSKPLATS TÄTT INTILL HUSVÄGGEN! Var kom dom ifrån??? Knödde in sig bredvid en sopcontainer o gick in. Och blogMadame visste vad hon ville ha! Ett BORD! Mitt blivande skrivbord. Två meter in stor det! 40-tal. Mörkt ådrat. Stabilt. Förmodligen matsalsmöbel. Förhandlade ner till halva priset + hemkörning och hämtning av min SOFFA. Redan nästa dag knackade 4 jättestora gubbar på dörren m BORDET! Ja de var verkligen stora! Fyllde upp hela mitt lilla hus på 75 kvm och skrämde halvt slag på kissarna! Kappi for fram o tillbaka som ett svart lakritssnöre mellan fötterna på oss o höll i all upphetsning på att rusa ut i den stora vildmarken ... mammaMia swischade förbi som en oljad blå blixt tills hon satte sig i säkerhet uppe på köksskåpen. Å Bus o Linda satte sig snabbt i säkerhet i något undangömt ställe å var tysta som möss.
Och gubbarna kastade upp sofffan i luften o in under armen o ut med den ... lätt som en plätt ... Tänk bara som blogMadame slet för att få den ända ut i hallen .... för att inte tala om bänken i sovrummet. Rummet är så smalt att bänken (ek) måste lyftas upp ovanför sängen o sen trixas på olika sätt för att komma ut genom dörren ... men man är väl STARK och inte ger sig en blogMadame inte! Näädå!

Och nu har det blivit så här:  Härlig arbetsplats! Luftigt! Kissarna varm o go hörnmysplats m element under. Och en underbar läshörna i sovrummet!!!
Bilder FÖRE och EFTER

 FÖRE: Den eländiga "kattsoffan"


EFTER: Härlig arbetsplats med utrymme för både matte o kissarna + utsikt


Nya arbetsrummet innifrån vardagsrummet


FÖRE: eländiga arbetsplatsen i mitt superlilla sovrum


EFTER: Mysläshörna, skogsutsikt o gott värmeelement!


Nalle på besök förstår sig genast på att mysa i läsfåtöljen! Ingen dum pojk!


 Och efter allt flyttande har kissarna hittat sina nya  platser och tagit dem i besittning!





Jo Nalle har flera favoritställen!



...........................................
Tja, bara lite småjusteringar lite då och då kvar och redo för nästa Projekt på listan!
............................................................................

3 kommentarer:

  1. Blev så bra. Älskar utrymme till datorn. Samlas alltid papper och annat mög där :)

    SvaraRadera
  2. Så bra det blev. Känns väl skönt att ha klarat av det projektet, nu får du pusta ut lite tills du tar dig an nästa.
    Visst är det bra med secondhand, känns så rätt att kunna återbruka och ofta får man tag i lite annorlunda och speciella saker som man inte hittar i affärerna är min erfarenhet.

    SvaraRadera
  3. Blev superbra :) Lite nyfiken på ditt nästa projekt. Kram

    SvaraRadera