söndag 20 januari 2013

Linda förberedd för vuxenlivet

Ja ja ja, kan ju inte bara ha Planer för mammaMia. En mammaMia som dessutom inte alls är med på mattes planer ...
MEN blogMadame har ju en liten, som egentligen ju inte är så liten, kattflicka till! Linda! Om en månad är Linda två år redan ... och drygt 4 kilo tung ... har gjort karriär på utställningar och är Champion ... såååå vad väntar vi på????
Och då gäller det att förbereda sig. Kolla så att det blir de bästa förutsättningarna att få friska bäbisar.
Så i fredags bar det ivär till Blå stjärnan i Göteborg för hjärtkontroll / HCM, vaccination och blodgruppsbestämning. Oj oj oj. Hur skulle det gå. Med denna temperamentsfulla envisa dam, som en gång på väg till utställningen BET HÅL I BUREN O KLEV UT I BILEN ... Fast nu får Linda ha den rymningssäkra plastburen!!! Med metallgallerdörr!!!
Resan till stan gick alldeles utomordentligt fint. Linda lindade in sig i sin ljussgröna gosefilt o såg riktigt bekväm ut. På Blå stjärnan fick vi eget väntrum, så här tjusigt skyltat


På undersökningsrummet i väntan på Björn Åblad,
som är en av de veterinärer som gör HCM scanning. 

Vi "hällde ut" Linda ur buren och så gick vi iväg till ultraljudsrummet. Och Linda uppförde sig som en ÄNGEL!!! Ja, man trodde inte det var sant. Hon låg helt avslappnad när Björn scannade henne på "magen", tittade intresserat på skärmbilderna på sitt pulserande hjärta och på pilarna som flög omkring, mätte och flyttade på sig. Björn var riktigt imponerad. Och värdena var alldeles utmärkta!



Sen blev det vaccination - två gånger! Första sticket gick inte igenom huden (!) Tjockhuding där!
Och sen skulle det bli blodprovstagning. HUUUUU tänkte blogMdame. Det blir inte kul - särskilt inte för Madame. Som gärna blir knäsvag, illamående och tenderar att få svimningstendenser. Så hon förvarnar alltid personalen att de kanske får en ytterligare patient att ta hand om.
Men Linda var fortfarande den
 EXEMPLARISKA * SAMARBETSVILLIGA * PATIENTEN
Inlindad i en stor ljusblå hadduk med en krage käckt om halsen satt hon som en ängel hos en syster medan en annan syster lungt o stilla fixade blodprovet!!! Lugnet påverkade faktiskt även blogMadame som för första gången  i sitt liv mådde alldeles prima!
Och tog fram kameran!
Och kunde fota NÅLEN!
Och blodet!
Utan att svimma!!!



Svaret kommer om ett par dagar

A eller B?
Sen får vi se
vilken fin kattherre
vi ska åka till
när lilla Linda vill
..................................................................

5 kommentarer:

  1. Måste ju fråga, hur fick du hem skärmbilderna på HCM-scannern? Och varför tog du blodbestämning på klinik? Blev det inte dyrt?
    Maud Dickson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fotade bilderna på på Blå stjärnan ... och dyrt ... jooooaaa ... tänkte faktiskt inte på alternativ just då. / blogMadame

      Radera
  2. Å grattis madame. Ingen svimning och foton. HUrra. Det tar sig och kattan som skötte sig så bra :)

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat av både BlogMadam och naturligtvis lilla Linda. Som sagt, nu väntar vi med spänning på resultatet. Sa han hur lång tid det skulle ta innan det blev klart?
    Kramizar till er alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svar kommer i veckan / blogMadame

      Radera