söndag 27 januari 2013

Fågelräkning

Denna helgen är det fågelräkning i Sverige. Och då räknar man hur många fåglar av olika sorter man ser i sin trädgård vid fågelmatplatser. Det har jag gjort flera år och så oxo i år förståss. Problemet är att just denna helgen så vart ALLA fåglarna precis som bortflugna .... förmodligen kommer de tillbaka i övermorgon när fågelräkningen är över ... Fattar inte detta. Så har de aldrig burit sig åt ... nån sorts PROTEST kanske ... mot fågefolkbokföring ... så det blev inte mycket i mitt protokoll. Knappt ens en skata. Typiskt. Så tänker man att man ska vara duktig .. se så många arter som vanligt ... NÄÄÄÄÄÄÄäääää då.

4 blåmesar
5 talgoxar
2 koltrastar

Sååå tråkigt. Och blogMadame tänkte på den där fantastiska flocken sidensvansar häromdagen, och på domherrarna, och på stjärtmesflocken och på trädkryparen och på bergfinkarna ....
Fast de kommer säkert tillbaka i övermorgon!
Här kommer i alla fall nåra bilder på mina absoluta älsklingar - fjäderbollarna
stjärtmesarna






sötnos!

De här kaxiga tar oxo gärna plats
nötväckan

och nötskrikan
........................................................................................

1 kommentar:

  1. Elsiabeth Frdlund28 januari 2013 kl. 20:35

    Visst är de bara för söta Stjärtmesarna. Tänk första gången vi ahde sånna vid fågelbordet. OJOJ klängde som en sladdlampa i fönstret. I år flyttade vi fågelbordet och vi har inte haft en enda fågel där.. så det blir att flytta tillbaka den.

    SvaraRadera