måndag 1 februari 2021

Så blev det februari!

 Och snön kom till Alingsås!
Blev till och med ett par centimeter, så blogMadame fick använda skottan! Och skottade både utanför köket och på gången utanför "tomten" och sen körde blogMadame järnet runt hela gaveln med den stora skottan! Jättekul. Egentligen skulle min duktiga trädgårdsmästare Lena, beskurit min vinranka i dag ... men efter inspektion  så beslöt vi skjuta på det till någon torrare dag. Det är rätt mycket som behöver beskäras ... Växer säkert m 8-10 meter varje sommar över hela Alcaterazzen och upp över taket nästan över nocken till kökssidan! Den är helt vild!

Ny månadsbild är det också. Februari!


Lite uppdaterad bild från 2017 eller var det kanske 2018 .... när kissarna var på resa i Sverige. I Februari var de på skidsemester i Sälen.
- Men var är Nalle? tänker väl du som kan mina katter ... Jo han satt på hotellet o surade. Han blev sååå jätteglad när han hörde de skulle resa till Sälen. Sälen! De skulle få träffa sälen! En säl!
- Äntligen! sa en överlycklig naturintresserad och beläst Nalle. Då förstår du så fruktansvärt besviken han blev. Satt på hotellet i stället o tittade på naturprogram på TV medan de andra härjade runt i de livsfarliga backarna. Jaaa, hej å hå vad det gick undan! Flickorna klarade sig bäst. Fräcka Linda där och den lilla söta Brummelisa. mammaMia satt helst i solen o stickade varma halsdukar. Man vet aldrig hur sträng och lång vintern kan bli!
Mössen som inte hade skidor med sig fick åka med Bus. Och då blev det nog lite vingligt .... 
Kappi hade läst om snöskor och det skulle han ju absolut pröva ... och jaaaa ... du ser hur det gick... den lille pojken då.

I dag är Kappi ute och pratar med skatorna i snön. Ja Kappi är på Alcaterazzen och skatorna är utanför. Fast på bilden kan ju blogMadame fantisera hur som helst.


 
Nu ska blogMadame gå o pyssla med alla 9 småkissarna 
......................................................................................................

1 kommentar:

  1. Härlig februariberättelse!
    /Carin, Alice och Esmeralda.

    SvaraRadera