måndag 2 december 2019

Bäbisarna

Jaaa, så kom de då äntligen efter fleera dagars evighetslång väntan. Torsdag morgon, 28 november, mellan 4 och 8 tittade 6 fina friska pigga småttingar ut i verkligheten och mamma Brummelisa var så nöjd och fixade allt så galant! Stora fina bäbisar. Ja kanske inte låter så mycket 2 minstingar på 107 g och så bamsar på 126 g och ett par mitt emellan. Men i kattvärlden är det riktigt bra startvikter.

Och nu är ordningen rubbad i hemmet. Brummelisa regerande kattmamma. Och de andra fattar inget. Betty är avundsjuk och retar gärna syrran Brummelisa och då blir det gatlopp genom huset med lite skrik o fräs och Linda är inte sen att hänga på jakten ... jaaa till och med gamla mormorMia rusar med ... och till slut vet de inte själva vem som jagar vem och det blir en enda pälsig röra av allihopa ... ja alla utom lilla Greta och Kappi.

Greta är inte van vid sån uppståndelse och hittar snabbt gömställe där hon sitter alldeles blickstilla i timmar o väntar ut lugnet så att hon kan gå in till sina små skyddslingar .... Jaaaa! Hon ääääääälskar sina småsyskon! Över allt i hela världen.  Och mamma Brummelisa låter henne vara med. Greta ligger gärna i bäbislådan m bäbisarna o värmer dem så mamma får lite semester då o då. Och så tvättar hon dem o pysslar o myser med dem. Ibland ligger både mamma o Greta o alla 6 bäbisar i bäbislådan! Då är det varmt där ska jag bara säga ... det nästan ryker om dem.

Jaa och så den stackars Kappi. Bäbisar är absolut det värsta han vet! Huuuuuuu!!! Att bo med Brummelisa under samma tak är OK, men efter att bäbisarna har kommit har livet förändrats fullständigt. Stackars Kappi. Livrädd för Brummelisa. Och hon retar ju honom. Lägger sig på tvären i dörröppningar ... = omöjligt att komma förbi! Om matte står bredvid Brummelisa ... dååå kan man våga smyga med magen släpande på golvet förbi...Och eftersom matte är så snäll och omtänksam matte så får Kappi maten serverad uppe på skrivbordet, Kappis trygga sovplats, varje dag. Och sällskap till toa och vattenskål i köket ... och så massa extragos.

Tillbaka till bäbisarna. Fem blå pojkar och 1 flicka, en lilapadda. De är ännu så länge namnlösa, men förslag finns och vi ska bara kolla med dem och med mamma Brummelisa vad de tycker, och vem som ska heta vad!

Nu blir det bilder från start till nu och en liten film på slutet från i dag, bäbisarna 4 dagar!














.............................................................................................................................

2 kommentarer:

  1. Så söta allihopa, men nog klappar mitt hjärta lite extra för lilapaddan. Många kramar från Carin, Alice och Esmeralda.

    SvaraRadera
  2. Helt underbara och filmen ska vi ju bara inte tala om. Din blogg är en härlig läsning dessutom. Bosse hälsar så mycket. Man blir ju sugen på en till.

    SvaraRadera