onsdag 1 november 2017

Finbesök

Oj så längesen det blev något skrivet i bloggen ....  o nästan inga bilder i kameran. Den har fått vila nästan en hel månad. Men blogMadame har haft fullt upp ... förbereda bilder till nästa års KALENDER!!!! De du! Blev du allt nyfiken .... Vart ska kissarna ut o resa nästa år månntro? Jaaaa för lite resa runt blir det ju förståss. De fick blodad tand på det där att åka omkring o se sig om. Fast det blir inte så långt nu, kan blogMadame avslöja. Men mer är så blir det inte att yppa! Nu väntar vi med spänning på provtrycket .... å SEN kanske kanske kan det bli liten förhandstitt ....

Fast det händer ju i alla fall lite då och då ... som till exempel när vi fick finbesök av Stina, Erik o lille Ivar!!! Ja, det är hos dem som två av våra Stenkatter har fått sitt hem, Ester och Astrid! (Cleopatra och Dorothy/Dotty). Och för några månader sen så fick Ester o Astrid en lillebror! En Dansk-svensk gårdshund, Ivar. Det är lite vanskligt att ta med Ester o Astrid hem till mina kissar på visit ... men att ta med Ivar går ju jättefint. En sån go liten en! Satt i mattes knä hela tiden. Och kissarna ... tja några tyckte det var bäst att hålla sig undan, men Kappi o Linda var absolut de modigaste o mest nyfikna. mammaMia brydde sig inte alls och Betty var nog mest stel av förskräckelse och Bus fördrog efter en snabb titt att bara försvinna. Men så mysigt det var att träffas! Det gör vi om! Det vara bara Ivar o matte som fastnade på bild ... husse får vi satsa på nästa gång.



Mera finbesök blev det häromdagen. Alla kissarna var ute på Alcaterazzen, då vi hörde ett förfärligt skrik från träden och ett sus av stora vingar ... Alla de små kissarna RUSADE in! Och matte greppade kamera o spanade. Och ja, det var inte svårt. Den svarta tjusiga hackspetten parkerade sig precis utanför fönstret och satte igång med att demolera gamla stubbar o nerfallna trädstammar. Flaxade runt och skrek och lät. Visst är den fantastisk spillkråkan! Dryocopus martius.  





Och så har blogMadame äntligen satsat på en ordentlig fågelmatplats! Med plats för all möjlig mumsig fågelmat som kan önskas på menyn. Någon bild på den anordningen blev det inte, men väl på koltrasten som mumsar frön runt ikring.



Nu är det höst!


...................................................................................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar