torsdag 15 juni 2017

Hipp hipp hurra! morbror Bus 10 år!

Jaaaa denne STORE goe Bus! Tawalli's Bruce Willis. Tio år idag! Herrn i huset utan tvekan. 7 - 8 kilo underbar katt. När han får ett spel är det en kanonkula som kommer störtande genom huset o bäst att stå stilla o hålla sig i nåt. För det är en pigg senior! Full med bus och känner matte på alla sina fyra tassar o kan linda henne runt vilken klo som helst för att få sin vilja ... Kan ALLA knep och matte går på dem alla ... för att till exempel få MAT eller få gå UT på  Alcaterazzen.
Knepen kan vara

  • att peta sakta sakta någonting (mattes pennburk t ex) centimeter för centimeter på något bord o samtidigt kolla om matte fattar ... o har hon inte det så får hon skylla sig och leta pennor o småting på golvet en stund.
  • att reta Kappi tills han skriker o matte tycker då synd om Kappi  ... och Bus får MAT eller får gå UT (det måste vara nåt fel i tänket här eller ... )
  • att snabbt stjäla mattes fåtölj
  • att planlöst rusa omkring som en torped o välta pallar o stolar o skrynkla ihop någon matta
  • att gå på tangentbordet och skriva konstiga saker
  • att bara sitta o STIRRA på matte
  • att krypa ner i mattes knä o rulla ihop sig som en liten kattunge .... o somna där ....

Men Bus är väldigt duktig oxo. Han är den som är läskunnig av alla kissarna. Att läsa lärde han sig genom att plöja genom SAOL (Svenska Akademiens ordlista) under sina första levnadsår eftersom matte hade den som dörrstopp till toa. Vid flera tillfällen har han haft småkissarna i skola med varierande resultat. Fick tom ta mammaMia till hjälp ibland. Hon är ju professor i kattematik bevars. Om detta kan du läsa här >>>

Och förra året var det riktigt spännande när alla kissarna gav sig ut i världen och Bus skrev loggbok om alla deras fantastiska upplevelser. De berättelserna blev till mattes Kalender 2017 minsann och matte fick göra bilderna. De berättelserna kommer nu undan för undan i bloggen! Alla månadsberättelserna hittills kan du läsa här >>>  och fler kommer till resten av årets månader. En månad i taget.

I dag slår vi på stort! 
Och det blir skinka o leverpastejtårta 
med tonfisk till efterrätt!!! 
De du!!! 
Party Party

Bilder på Bus finns i 100- jaaaaa 1000-tal säkert ... och här kommer några av dem!
Från lille-Bus till store-Bus



Lille Bus med pappa Leo och mamma Zindra









Grattis min älskade nalleBus!!!

1 kommentar:

  1. Många grattisar till fina Bus från gammelmatte. Tänk ändå vad fort tiden går. Det har varit så roligt att få följa honom och alla hans hyss. Och jag är en stolt gammelmatte till Bus som har lärt sig så mycket och för sina kunskaper vidare. Tack Lena för att du har tagit så bra hand om honom. Med andra ord firar du och jag 10 års vänskap nu i krokarna. Tyvärr kommer jag inte ihåg när du var hemma hos mig första gången.

    SvaraRadera