måndag 26 september 2016

Den mödosamma vandringen

I dag skulle blogMadame skörda en vindruvsklase. Klättrade upp i nättaket på Alcaterazzen - jaaaa de druvor som inte flyttat över till grannen letar sig upp genom nätet och formligen översvämmar nättaket med sitt underbara ljusgröna bladverk o solmogna druvor - klippte bort lite nät o vittjade en härlig klase ljusgulgröna underbara druvor.


Och vad ramlade ur klasen när jag skakade lite på den??? En sån vacker trädgårdssnäcka! För att den inte skulle känna sig alldeles vilsen så bröt blogMadame av ett stort vackert vindruvsblad och satte ner den där. Och det var en pigg krabat ska jag säga. En riktig upptäcksresande. Så det blev full fart över bladet .... och ut på skaftet! Det smala skaftet. Men det avskräckte inte snäckan inte. Nääää då. Full fart framåt!  Tills skaftet tog slut. Och nu kom den jättesvåra vändningen. Oj oj oj så krångligt det såg ut! Lite uppochner. Vändning med skruv. Men det gick! Å så full fart tillbaka på skaftet. Jaa det gick undan så huset höll på att välta ibland.
Och så var lilla snäckan snart tillbaka på sitt vindruvsblad igen. Pustade ut och kröp ihop vid sitt fina hus. Och blogMadame som är en stor djurvän bar ut bladet med snäckan ut i trädgården bland alla andra fina mumsiga blad att roa sig med.















Sen kom den här lille gynnaren nerramlande i knät på blogMadame, blott ett par millimeter lång, och ville INTE komma ut ur huset för att bli fotograferad. Men sitter där inne på betryggande avstånd och fick oxo komma ut till de stora snäckorna i trädgården


....................................................................................................

2 kommentarer:

  1. Fantastiska bilder!!
    Till mysig text!!
    Tycker B&B&L

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder. Jag vill också ha en Lumix eller vad kameran nu heter

    SvaraRadera